Informujemy, że ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. x

Korzyści z leczenia i zalecenia

Korzyści płynące ze stosowania diety owocowo warzywnej:

1. Dieta warzywno-owocowa oczyszcza organizm z toksyn, odmładza, odtruwa. Dzieje się to poprzez uruchomienie endogennego czyli wewnętrznego żywienia.

2. Kuracja warzywna poprzez dostarczanie organizmowi małych ilości kalorii prowadzi do spadku wagi ciała. Wraz z chudnięciem normalizuje się ciśnienie tętnicze, ustępuje cukrzyca, bóle wieńcowe, stawowe, cofają się choroby cywilizacyjne.

3. Dieta warzywno-owocowa oczyszcza krew z kompleksów immunologicznych. Nadmiar kompleksów blokuje komórki immunologiczne -stąd łatwość infekcji, przewlekły charakter chorób. Po diecie poprawia się odporność, ustępują stare zmiany zapalne, cofają się choroby zwyrodnieniowe, ustępuje skłonność do przeziębień.

4. Kuracja ta dostarcza organizmowi ogromne ilości witamin, mikroelementów, które aktywizują enzymy.

5. Dieta warzywno-owocowa przywraca witalność, siły, radość życia.

6. Dieta ta doprowadza do przywrócenia równowagi w organizmie i do cofania się wszystkich chorób łącznie.

7. Dieta warzywno-owocowa pozwala na zmniejszenie lub odstawienie zażywanych leków.

8. Dietę mogą stosować osoby w różnym wieku. Przed zastosowaniem diety każda osoba poddana  jest zawsze konsultacji z lekarzem.

Tekst zaczerpnięty z książki dr Ewy Dąbrowskiej „Ciało i ducha ratować żywieniem”.

 

Polityka Prywatności
realizacja: kokoma.pl - strony www Koszalin